Savvaļas smieklīgais balodis (Streptopelia roseogrisea) ir mazs graciozs putns: tā garums ir aptuveni 30 cm. Kopumā suga ir ļoti līdzīga gredzenotajam balodim, bet nedaudz lielāka un tumšāka, tās spārni ir nedaudz gaišāki un vēders ir gaiši smilškrāsas. Smejošie baloži savu vārdu ieguva par plūstošo putnu balsu līdzību ar cilvēku smiekliem, viņi praktiski neizsaka citas skaņas. Šīs sugas izplatība aptver visu Sāhelu Subsahāras Āfrikā no Mauritānijas līdz Somālijai, kā arī Arābijas pussalas dienvidrietumos. Putns apdzīvo tuksnešus un pus tuksnešus.

Vairošanās

Smejošo baložu sajūgā ir divas baltas olas, tāpat kā visi baloži. Abi putni pārmaiņus sēd uz tiem 15-16 dienas. Cāļi lūkas ir akli, pārklāti ar retu dzeltenu pūku. Viņi aug ļoti ātri un atstāj ligzdu 20-25 dienu vecumā, lai gan joprojām neskaidri lido. 8-10 nedēļu vecumā jaunieši sāk samīļoties, iegūstot pieaugušu putnu apģērbu piesātinātākos toņos nekā izbalējuši cāļi.