Svītrainās vāveres krāsas dēļ ir ļoti līdzīgas burundukiem: tumši brūnas gareniskās svītras izceļas uz brūna fona. Viņu ausīs ir smieklīgi balti pušķi. Svītrainās vāveres ir izplatītas visā Indoķīnā, Ķīnas dienvidos un Indijas ziemeļos. Tos var atrast džungļos, skujkoku mežos un krūmos. Šīs vāveres dzīvo ikdienā, un parasti neizkāpj no kokiem. Ēdiet sēklas, augļus, riekstus, kukaiņus un putnu olas. Nebrīvē dzīvo līdz 8 gadiem.